Home > Omgeving

LA CAPRIOLA - OMGEVING


Sarnano

Vakantiehuis La Capriola ligt ca. 3 km vanaf Sarnano. Een dorpje met alle denkbare faciliteiten. Supermarktjes, bakkers, slagers, groente- en fruitwinkels en restaurantjes met heerlijke regionale gerechten. Wil je niet koken en een lekkere pizza mee naar huis nemen? Pizzeria's zijn ook in Sarnano aanwezig.
Dan zijn er nog de bars waar iedereen van jong tot oud een cappuccino of espresso komt drinken en waar je in de zomermaanden ook heerlijke gelatto kunt kopen.
Belangrijk om te weten wanneer je in ons vakantiehuis verblijft, zijn de farmacia, de drogist, twee banken en de Officio di Turismo.

Elke donderdag is het een drukte van belang, want dan is het marktdag van 09.00 - ca. 13.00 uur.
Verse vis wordt er elke week verkocht op woensdag wanneer een van de vissers zijn waar verkoopt, rechtstreeks uit de Adriatische zee.

Sport en activiteit

In de omgeving lonken de toppen van het Sibillini gebergte met fantastische mogelijkheden om vanuit ons vakantiehuis te wandelen, fietsen, mountainbiken, paragliden en zwemmen in diverse stuwmeren, o.a. Lago di Fiastra.

Itinerario no. 6 - Arancione
Langs ons vakantiehuis loopt een van de wandel- en fietsroutes, Arancione no. 6, dus je kunt meteen van start met een stevige wandeling van ca. 19 km. Bekijk de route hier
Mooie wandelingen iets verder weg in het Sibillini gebergte is een must voor elke wandelaar. Nog meer fiets- en wandelroutes vind je op de site van Piste Ciclabili

Le Marche for Kids

Een leuke en informatieve site met legio tips en uitjes voor gezinnen met kinderen van diverse leeftijden Le Marche for Kids

Adriatico

In het Oosten ligt de Adriatische zee. Op ca. 50 minuten rijden met de auto vanaf ons vakantiehuis vindt u de mooiste stranden!
Bekijk ook de mooie gids over de Adriatische kust bij de Monte Conero.

SarnanoSarnano

Strijklicht in Sarnano

Het strand bij Sirolo

AmandolaAvond in Amandola

Hoogvlakte Sibillini's Hoogvlakte Sibillin's

La Capriola: uw ideale vakantiehuis in Le Marche, Italië.

reserveer-nu-capriola


Zwemmen in de vrije natuur

Een uitgebreide engelstalige uitgave 'Wild Swimming Italy' is onlangs uitgekomen en biedt een inspirerend overzicht van alle plekken in Italie waar je in de vrije natuur kunt zwemmen. Schitterende natuurfoto's en handige overzichtskaartjes per regio leiden je naar de mooiste zwemplekjes. De gids is te koop maar ook volledig online te raadplegen. Vanaf pagina 166 worden alle zwemplekken in de vrije natuur van Le Marche beschreven:


Skigebied

In de winter kun je skien. Vlakbij in Sassotetto is een intiem skigebiedje met 8 pistes.

De Thermen

Een dagje wellness en lekker relaxen? Dan kunnen de Terme di Sarnano ook niet ongenoemd blijven. Sarnano beschikt nl. over natuurlijke bronnen en de thermaalbaden zorgen voor ontspanning en verkwikking.

Piano Grande

Een schitterend natuurfenomeen is de hoogvlakte Il Piano Grande op ca. 1535 m hoogte in het Sibllini gebergte. Vooral eind juni is het nog meer de moeite waard dan anders, want dan staan de linzenvelden volop in bloei. Magnifiek hoe het er dan uitziet! Neem een voorproefje met het bekijken van deze prachtige verzameling foto's op flickr.com

Provincia di Macerata in Bicci

Een splinternieuwe drietalige gids met 13 verschillende fietsroutes in de provincie Macerata. Rijk geillustreerd, inspirerende foto's, gedetailleerde routbeschrijvingen, kaartjes met routeverloop en gelardeerd met toeristische informatie. De gids waar je als rechtgeaarde fietsliefhebber op hebt zitten wachten. Bekijk en download deze prachtige fietsgids hier: Le Marche in Bici

Updated 02 januar1 2017
by Elise Bakker Grafisch Ontwerp.